Dagen

Dagen

HVERDAGEN

Vi synger når vi går:
Regnen drypper, regnen drypper
Skyerne svæver, skyerne svæver
Vinden suser, vinden suser
Solen lyser klart
Solen lyser klart.

Når vi går og går og går og synger og går
falder vi til ro i vores krop, her og nu, i
dette øjeblik, hvor vi går her på jorden

GODMORGEN

Vi ser hinanden i øjnene og hilser på hinanden. Mærker, hvem der er i
børnehave i dag, og får sagt godmorgen til hinanden.

Vi synger:
Oppe over skyerne
stråler solen varm og gul.
Vækker alle børnene
og hver en lille blomst og fugl.
Birkene og granerne
suser i den friske vind.
Hør hvor alle hanerne
de står og galer morgenen ind.
Kykkelikyyyyy … dagen er ny.
Godmorgen alle sammen
en ny dag begynder.

For (Rosa) er her – godmorgen (Rosa) …

Vi synger mange sange og danser dertil.

Det giver den bedste start på dagen, når barnet er udhvilet og har haft en rolig morgen, inden det møder i børnehaven. Alle børn spiser morgenmad hjemmefra. De voksne i børnehaven giver hånd og siger godmorgen. Børnene siger også godmorgen – men giver først hånd ,når de er klar til det.

I børnehaven er der det legetøj, som kan leges med i løbet af dagen. Privat legetøj, bamser, biler m.v. må vente på barnet derhjemme. Dog kan de børn, der stadig har brug for at sove, tage en sovekammerat med. Alle børn spiser det samme mad. Har dit barn allergi/overfølsomhed over for madvarer, vil vi naturligvis tage hensyn til det. Alle børn deltager i hverdags aktiviteter, sange, sanglege og eurytmi.

FARVEL – et godt håndtryk og på gensyn i morgen.

Mandag

Velkommen tilbage efter weekenden.

Mandag er der altid så meget at fortælle hinanden – smil og stor gensynsglæde og måske en lille tåre til forældrene.
Mandag går vi ud i det blå. Det er så godt at gå og lande i egen krop. Og det er så godt at finde et sted at hvile i skoven, – og fortsætte samtalerne om oplevelser, tanker og opdagelser.
Vi samler os i gruppen gennem sanglege og eventyr i skoven. Vi leger i skoven og vi spiser vores medbragte mad i skoven de allerfleste dage. Vi går hjem kl. ca. 13, de fleste af årets dage og vel hjemme tager vi et lille hvil på ca. 20-30 min. Så leges der igen. Klokken ca. 14.30 spiser vi frugt og bagefter leger vi ude og enkelte kolde dage inden for.

Tirsdag

Tirsdag er vi i haven hele dagen. Der er en helt speciel stemning i haven om morgenen – fuglene synger, duggens krystaldråber er våde og kolde, og nattens magi fordamper i morgengryet.
Der bliver tændt op i bålet. Grøntsager til suppen bliver forberedt.

Om tirsdagen maler vi i hold inden for, imens de øvrige er ude og lege i haven imens den voksne måske sammen med et par børn, river, planter, luger og på alle måder plejer haven.

Onsdag

Onsdag går vi på opdagelses i naturen. Vi går til de bedste klatreskrænter i skoven. Om foråret og sommeren går vi til åen der klukker og lokker med køligt vand . Vi  hilser på urkvæg, frøer, insekter, planter og hører og mærker vinden i ådalen.
Der er store oplevelser i det små. Der erfares og læres – kammeratskab og fællesskab og leg.

Torsdag

Torsdag har vi eurytmi i perioder og derefter går vi atter ud og mærker og lytter til naturens eget sprog. Vi klatrer i træer, vi bygger huler og leger rolle lege. Måske laves der ”legemad” af blade, af grannåle, af bog og agern og af sne og vand eller hvad vi nu kan finde derude. Og når man bliver 5 år, må man snitte med dolk.

Fredag

Fredag er vi igen ude i naturen. Leger hygger, hører eventyr siddende ved bækken og bagefter spiser vi vores hjemmelavet pizza, siddende  på et tæppe i skovbunden og ved koldere dage i vores madpakke hytte.Eller på vinterdage hjemme i stuen.

Vi  ønsker hinanden god weekend.

Vi står i kreds og siger:

Under mig er jorden, over mig er himlen, og her står jeg og finder dig.  ( her tager vi sidemanden i hånden) og  finder dig ( og sidemanden til den anden side).Mod jorden der hilser vi, mod himlen der vokser vi ,og vi åbner vores arme og finder hinanden .Vi åbner vores arme, over land og over vand. . Og her står jeg og finder dig ( Anna) og finder dig (Jens).