Ofte stillede spørgsmål

Hvad er jeres pædagogik?
Steinerpædagogik. Udebørnehave. Vi er i skoven to til tre timer hver dag på nær tirsdag, hvor vi er i haven hele dagen. Derudover er vi ofte ude om formiddagen en time og om eftermiddagen et par timer. Dog kan nogle børn få lov at være inde om eftermiddagen.

Vi anbefaler, at man besøger hjemmesiden og læser om børnehavens pædagogik, og at man under lærerplanen som minimum har læst punktet ”om barnets alsidige personlige udvikling”, og ”generelle visioner/værdier i Naturbørnehaven” for derigennem at læse om vores pædagogiske holdninger.

Hvor mange børn er der i institutionen?
Der er mellem 15 og 18 børn i Birkely, som er den ene af de to grupper, der er i Naturbørnehaven. Den anden gruppe Skovspiren hører under Stjerneblomstens administration.

Hvor mange ansatte er der i institutionen?
I Naturbørnehaven er der tre voksne; en fuldtidspædagog (som er daglig leder af børnehaven), en pædagog på 30 timer/uge og en medhjælper på 30 timer/ uge. Vi deler skoleleder, kontorpersonale og pedel med skolen.

Får børnene måltider af institutionen? Og hvilken kost får de?
Ja, børnene får formiddagsmad, frokost og frugt. De skal derfor ikke have noget mad med hjemmefra.
Vi spiser vegetarisk. Vi kan tage hensyn til f.eks. allergier og andet, men da kan det være, at barnet skal have lidt supplerende mad med hjemmefra.

Kan barnet sove til middag i institutionen?
Ja, alle børn hviler lidt, når vi kommer hjem fra skoven, og de helt små kan blive puttet til at sove, så længe de har brug for det.

Hvad koster det at have sit barn i Naturbørnehaven?
Se prisen under ”Praktisk” her på hjemmesiden. Vi lægger os op af Vejle kommunes institutionspriser. Prisen er inkl. kost og er fordelt over 11 måneder.

Åbningstider/lukkedage?
Vi åbner kl. 6.30 og lukker kl. 17.00 dagligt.  Vi har åbent for tilmeldte børn i efterårs- og vinterferie men holder lukket om fredagen i disse ferier, hvis man har pasningsbehov disse fredage er der mulighed for pasning i Skovspiren. Vi har lukket mellem jul og nytår, og vi har lukket de tre hverdage op til påske. Vi har lukket fredagen efter Kristi Himmelfart – en lukkedag i forbindelse med arbejdsdag for personalet.

I sommerferien holder vi lukket hele juli måned.

Hvem står for rengøringen?
Forældrene gør rent på skift i institutionen (ca. tre gange om året) plus to fælles hovedrengøringsdage i august og januar. Har man søskende på skolen, gøres der kun rent ved et af børnene. Personalet gør rent i hverdagene.

Hvor tit bliver forældrene inviteret i institutionen?
Forældre bliver inviteret til havedag/arbejdsdage en til to gange om året og til basaren ved juletid. Forældre inviteres til forældrekaffe et par gange om året (til jul og til sommerafslutning). Fast er tre forældremøder om året og en forældresamtale om jeres barn en gang årligt.